Ordinacija Thaler – Ordinacija dentalne medicine dr. Anita Thaler  Stomatološka ordinacija Zagreb

Usluge

Ortodoncija

Ortodoncija

Stomatološka specijalistika koja se bavi proučavanjem rasta i razvoja zubi, čeljusti i cjelokupnog viscerokranija te proučavanjem poremećaja u razvoju, mogućih uzročnika poremećaja razvoja te prevencijom i liječenjem.

Roditelji često pitaju kada je dijete potrebno dovesti na prvi pregled ortodontu. Oni i sami vrlo rano prepoznaju da nešto nije u redu s nicanjem zuba pa se obraćaju svome liječniku dentalne medicine za savjet. Ortodontski pregled najbolje je obaviti u 7. godini djetetova života, a optimalno vrijeme za početak terapije je između 8. i 14. godine kada su rast i razvoj najintenzivniji. Naravno, svako dijete je individua za sebe pa će neki, vrlo rano, dobro prihvatiti početak terapije, a nekima će trebati period prilagodbe, odrastanja, da bi surađivali i da bi terapija bila efikasna.

Svakako da i dentalni status uvelike utječe na odluku ortodonta kada započeti terapiju.

Kombinacija dentalnog statusa i spremnost djeteta na suradnju te nošenje aparata uvjetuju uspješnost terapije.

Ako pogledamo oko sebe, mnogo je odraslih osoba koje nose fiksne ortodontske aparatiće, što znači da ortodoncija nema dobnih ograničenja.

Imati lijepe ravne zube, mnogima je imperativ iz estetskih razloga i najčešći je razlog zašto se za fiksni aparatić odlučuju odrasle osobe. Naravno postoje tu i mnogo ozbiljniji problemi kao što su narušena funkcija zubi, otežano čišćenje, smetnje pri govoru itd.

Vrlo često je ortodoncija predterapija nekoj protetskoj sanaciji, kirurškom zahvatu te često jedina opcija kod paradentozom narušenog zubnog niza, najčešće kod izrazitih protruzija, kada je jedino ortodontskom terapijom zube moguće vratiti u prvotni položaj, a zatim ih u tom položaju učvrstiti.

Danas je puno lakše odlučiti se na nošenje fiksnog ortodontskog aparatića jer su bravice koje su nekada bile isključivo metalne te zbog toga pacijentima vrlo odbojne, danas gotovo neprimjetne i vrlo funkcionalne pa ni liječničke kontrole ne moraju biti svaka 4 tjedna nego se mogu prolongirati i do 12 tjedana.

 

 

Cjenik

Cijene su informativnog karaktera i podložne su izmjenama. U mogućnosti smo vam ponuditi pored gotovinskog plaćanja...

Saznaj više

Česta pitanja

Pomoći ćemo Vam da ostvarite osmijeh kakav ste oduvjek željeli i podučiti Vas kako ćete pospješiti svoje dentalno zdravlje...

Saznaj više

Informacije

Kratke informacije o radnom vremenu, tretmanima, načinu plaćanja, download brošure itd...

Saznaj više