Ordinacija Thaler – Ordinacija dentalne medicine dr. Anita Thaler  Stomatološka ordinacija Zagreb

Usluge

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Što je zapravo estetska stomatologija?

Mogli bismo reći da je pojam estetske stomatologije zapravo objedinjeni naziv za veliki broj stomatoloških specijalistika kojima se služimo u kreiranju osmijeha.

Danas je zaista moguće svakome pružiti lijep osmijeh koristeći se znanjem i vještinama iz kompozitno restaurativne stomatologije, ortodoncije, protetike, implantologije, paradontologije, raznih načina izbjeljivanja zubi uz pomoć moderne tehnologije i izuzetno kvalitetnih materijala.

Kao što smo na početku istaknuli, osmijeh utječe na to kako nas okolina doživljava i koliko može biti bitan u našem osobnom i profesionalnom životu…

Osmijeh je kao izraz našeg emocionalnog stanja i raspoloženja, on je neizgovorena pozitivna komunikacija među ljudima i zbog toga estetska dentalna medicina ima poseban naglasak u našem stručnom radu.

Vrijeme kada je amalgamski ispun bio standard, daleko je iza nas. Međutim, kada govorimo o estetskoj stomatologiji nije dovoljno staviti bijeli ispun u kavitet. Potrebno je postići boju ispuna koja će se stopiti sa preostalim zubnim tkivom tako da je gotovo nemoguće primjetiti da je zub saniran ispunom. Isto tako nedopustivo je da ispun ima izgled zaglađene plohe. Ispun oblikom mora biti identičan prirodnom zubu.Time je zadovoljena estetika i ništa manje bitna funkcija.

Kompozitne restauracije kao minimalno invazivna tehnika, samo su jedna od mogućnosti koje pruža moderna stomatologija. Veneerisi (ljuskice), bezmetalna keramika, cad-cam keramika itd, također su mogući izbor, iako se mora napomenuti da ipak postoji ograničenje u kojem se slučaju što može primijeniti. Zbog toga naglašavamo važnost individualnog pristupa pacijentu.

 

Krunice

Dio zuba kojim žvačemo i usitnjavamo hranu zovemo kruna zuba. Umjetni nadomjestak prirodnoj kruni zove se krunica. Krunice su izbor kada je zubna kruna velikim dijelom uništena i kao takva više nije sposobna podnositi mehanička opterećenja žvakanja.

Moderna dentalna medicina danas nudi više izvedbi dentalnih krunica, od klasične metalkeramičke do potpune keramičke krunice kojima se postiže savršen estetski izgled ruba zubne krune pod zubnim mesom. Time je uspješno izbjegnut tamni rub koji odmah, već na prvi pogled, ukazuje da se u ustima nalazi protetski rad i česta je slika kod metalkeramičkih izvedbi.

Za sva pojašnjenja možete poslati upit ovdje

 

Ljuskice/veneersi

NOVO!

edelweiss VENEERs estetske ljuskice su vrhunac moderne, minimalno invazivne tehnike postignute u estetskoj dentalnoj medicini.

Saznaj više

Ljuskice su tanke restauracije koje se lijepe na prednju površinu zuba i izrađene su u potpunosti od keramike. Izrada keramičkih ljuskica znači minimalno invazivni rad na zubu (zub se minimalno brusi), a postiže se maksimalni estetski učinak. Nažalost, ljuskice nisu primjenjive u svim situacijama i na svim zubima. Postoje određeni tehnički uvjeti, kod samoga zuba, koji moraju biti zadovoljeni da bi ljuskica mogla na takvom zubu funkcionirati, odnosno da ne bi došlo do loma, odljepljivanja ili vizualne promjene boje ljuskice…

Gabi

Ako želite pojašnjenja upit pošaljite ovdje

 

Izbjeljivanje

Ako želite jednostavno i brzo osvježiti svoj osmijeh, onda je izbjeljivanje zuba dobar izbor.

Vrlo jednostavno za manje od 60 minuta moguće je posvijetliti zube i postići zamjetno vidljiv rezultat koji će vašem licu dati nov izgled.

Zahvat je siguran, učinkovit i rezultati su postojani jedan duži vremenski period. Naravno, ako se nakon zahvata nastave svakodnevne navike pijenja čaja i obojenih pića, koje su u konačnici i doprinijele promjeni boje zuba, pospješit će se i ubrzati ponovna promjena boje.

Izbjeljivanje zubi prisutno je u stomatologiji od 1887.godine. Od tada do danas tehnika izbjeljivanja se usavršavala, da bi danas postala uspješan i najpopularniji estetski zahvat u dentalnoj medicini.

Pacijenti u cijelom svijetu uočavaju da mogu biti privlačniji izbjeljujući zube, često bez dodatnih estetskih zahvata. Nažalost ako pacijent ne potraži profesionalnu pomoć može ostati neupoznat s mogućim metodama izbjeljivanja i njihovim rezultatima.To predstavlja izazov za dentalnu profesiju, upoznati pacijente, koji žele ljepši osmijeh, s jednostavnosti, sigurnosti i efikasnosti koju može pružiti stomatolog .Mogućnosti poboljšanja boje su glavni faktor o kojem svaki pacijent treba razmišljati prije bilo kojeg restorativnog postupka. Poznavanjem tih mogućnosti reducirana su nezadovoljstva i razočarenja kod pacijenata, a stomatolog biva nagrađen dobrim rezultatima i pozitivnim reakcijama pacijenta zahvaljujući odabiru dobre metode izbjeljivanja koja je za svaki pojedinačni slučaj različita.

Naprimjer,  izrazito tamni zubi, zahvatom izbjelivanja, nikada neće postići „holivudski  bijeli izgled“ koji je želja gotovo svih pacijenata. Jako obojeni zubi često puta trebaju više tretmana izbjeljivanja, a kod nekih je jedino moguće protetskim radom u potpunosti postići željeni cilj. Isto tako treba znati da kompozitni ispuni  i keramičke krunice neće promjeniti boju nakon zahvata izbjeljivanja te će ih trebati zamjeniti.

Moderna stomatologija nudi nekoliko načina izbjeljivanja zubi ; izbjeljivanje u ordinaciji koje može biti vanjsko izbjeljivanje –  kada se gel za izbjeljivanje nanosi na vanjsku površinu zuba i  izbjeljuje zub izvana, zatim  unutarnje izbjeljivanje zubi – kada se gel za izbjeljivanje unosi u komoru zuba i prakticira se  u slučajevima potamnjelih, devitaliziranih zubi. Osim izbjeljivanja u ordinaciji prakticira se i izbjeljivanje kod kuće kao popratni dio tretmana u ordinaciji. Kućno izbjeljivanje podrazumjeva nošenje udlaga na zubima koje su individualne , što znači izrađene po otisku zubi za svakog pojedinog pacijenta. U njih se  stavlja gel za izbjeljivanje koji u sebi sadrži znatno niži postotak  aktivne tvari za izbjeljivanje  tako da je mogućnost ozljeda zubnog mesa svedena na minimum.

Zahvat  izbjeljivanja je siguran i učinkovit postupak ako ga obavlja profesionalno  osoblje. Rezultati su postojani jedan duži vremenski period. Naravno, ako se nakon zahvata nastave svakodnevne navike pijenja čaja i obojenih pića, koje su ujedno i jedan od uzroka promjene  boje zuba, pospješit će se i ubrzati ponovna promjena boje.

Nakon zahvata moguća je mala, gotovo nezamjetna osjetljivost zuba, zbog čega je potrebno nakon zahvata izbjegavati konzumiranje hladnih, toplih, slatkih te kiselih pića i jela.

Za sva pojašnjenja možete poslati upit ovdje

 

 

dsdDigital smile design

Novim pristupom poznatim pod nazivom smile design, digital smile design, omogućeno je da pacijent sudjeluje u kreiranju vlastitog osmijeha. Fotografija kao čest alat u planiranju novog osmijeha omogućuje pacijentu shematski prikaz budućeg izgleda oblika zuba, odnosa, bijelo/ crveno- zuba/ gingive. Labaratorijska izvedba provizornih radova wax up-a, a potom u ordinaciji mok up-a pruža mogućnost da pacijent nosi privremeni rad i promatrajući samoga sebe odluči sviđa li mu se novi te želi li neke promjene i kakve. Na taj način osobno sudjeluje u kreiranju svog novog osmijeha.

Posebne ponude

Estetika lica

Mezoterapija DermaPen-om odnosno "Skin needling" jest minimalno invazivna metoda kojom se tankim iglicama prodire kroz sloj epidermisa i dermisa... Saznaj više →

Cjenik

Cijene su informativnog karaktera i podložne su izmjenama. U mogućnosti smo vam ponuditi pored gotovinskog plaćanja...

Saznaj više

Česta pitanja

Pomoći ćemo Vam da ostvarite osmijeh kakav ste oduvjek željeli i podučiti Vas kako ćete pospješiti svoje dentalno zdravlje...

Saznaj više

Informacije

Kratke informacije o radnom vremenu, tretmanima, načinu plaćanja, download brošure itd...

Saznaj više