Ordinacija Thaler – Ordinacija dentalne medicine dr. Anita Thaler  Stomatološka ordinacija Zagreb

Prije i poslije

Prije i poslije

Na fotografijama su prikazani neki od naših brojnih radova koji se temelje na idividualnom pristupu pacijentu, koristeći opsežno znanje iz područja moderne stomatologije, a sve s ciljem postizanja potpuno prirodnog izgleda zubi.

 

Slučaj 1. Zahvat na centralnim sjekutićima u gornjoj čeljusti (jedinice)

Zubi u gornjoj čeljusti sanirani su keramičkim ljuskicama (veneers) na desnoj jedinici i lijevoj dvojci, a na lijevoj jedinici je postavljena puna keramička krunica (tamna boja zubi je bila posljedica devitalizacije, odn.uklanjanja zubnog živca i promijenjene boje kompozitnih ispuna).

 

 

 

Slučaj 2.   Zahvat na centralnim sjekutićima u gornjoj čeljusti (jedinice)

Lijeva jedinica je šira u odnosu na desnu zbog nepravilno postavljenog kompozitnog ispuna.Zbog toga je i sredina zubnog niza pomaknuta u desno.Na desnoj jedinici je također na spoju sa lijevom jedinicom kompozitni ispun. Prije protetskog zahvata obavljeno je čišćenje,poliranje i izbjeljivanje zuba. Na desnu jedinicu je postavljena keramička ljuskica( veneers),a na lijevu jedinicu puna keramička krunica.

 

 

 

pp3

Slučaj 3. Prikazana sanacija zubi u gornjoj čeljusti

Zubi su abradirani, vidljiva je promjena boje zuba kao posljedica devitalizacije na lijevoj dvojci i desnoj jedinici. Snirana je cijela gornja čeljust. Distalna( stražnja) regija metal-keramičkim mostovima zbog gubitka pojedinih zuba. Desna trojka sanirana je ¾ punom keramičkom krunicom, desna dvojka, desna jedinica i lijeva trojka sanirane su keramičkim ljuskicama, a lijeva dvojka punom keramičkom krunicom.

 

 

 

pp4

Slučaj 4. Zahvat u gornjoj čeljusti na centralnim i lateralnim sjekutićima

Nakon završene ortodontske terapije, gornja fronta uljepšana je protetskim zahvatom na sva četiri sjekutića ( jedinice i dvojke). Na desnoj dvojci je velika kompozitna rekonstrukcija. Na lijevoj jedinci donje 2/3 zuba su istanjene te je izraženija žuta boja dentina. Incizalni rubovi na lijevoj jedinici i dvojci su lagano abradirani zboj prvobitnog lošeg zagriza. Na desnoj dvojci postavljena je puna keramička krunica, a na preostalim zubima uz minimalnu preparaciju zuba ( brušenje) postavljene su keramičke ljuskice(veneers). Postignuta je apsolutna harmonija osmijeha.

 

 

 

pp5

Slučaj 5. Prikaz kompletne sanacije gornje i donje čeljusti

U gornjoj čeljusti obavljene su potrebne ekstrakcije, liječenja korijenskih kanala preostalih zuba u čeljusti. Fiber glass postovima ojačani su korijeni jače destruiranih nosača, a krunski dijelovi zuba su rekonstruirani vlaknima ojačanim kompozitom. Završna sanacija je kombinirani fiksno –mobilni protetski rad odnosno mostovi sa parcijalnom wironit protezom. U donjoj čeljusti nakon sanacije zubi, postavljen je cirkularni metal-keramički most. Defekt kosti u fronti nadomješten je roza keramikom u mostu čime se je vizualno postigao skladan odnos dužine zuba i ruba gingive.

 

 

 

pp6

Slučaj 6. Prikaz konzervativnog jednostavnijeg zahvata

Opsežni amalgamski ispun zamjenjen je direktnom kompozitnom rekonstrukcijom ( kompozitni ispun).

 

 

 

Slučaj 7. Prikaz kompleksnog zahvata na pacijentu gdje je kombinacijom više dentalnih specijalistika, ortodoncije, implantologije i implantoprotetike, postignut maksimalan estetski rezultat.

Pacijentici je prvo postavljen ortodontski aparat čija je funkcija bila nivelacija zubnih nizova, regulacija klase i stvaranje dovoljnog prostora za postavu dentalnog implantata na poziciji gornjeg lijevog drugog premolara. Terapija je završena postavom zircon keramičke krunice na implantatu i potpunom regulacijom zubnih nizova i međučeljusnih odnosa.

 

 

 

pp9

Otisci

Slučaj 8. Prikaz ortodontskog slučaja sa izrazitom disproporcijom gornje i donje čeljusti.

Gornja čeljust je manja u odnosu na donju čeljust, zbog čega su zubi bili u nepravilnom, tzv.križnom zagrizu i na lijevoj i na desnoj strani, kao što prikazuju slike ispod. Prije ortodontske terapije pacijent je mogao zagristi samo na molare(kutnjake), jer ostali zubi u zubnom nizu pri zagrizu nisu bili u kontaktu.

Posebne ponude

Cjenik

Cijene su informativnog karaktera i podložne su izmjenama. U mogućnosti smo vam ponuditi pored gotovinskog plaćanja...

Saznaj više

Česta pitanja

Pomoći ćemo Vam da ostvarite osmijeh kakav ste oduvjek željeli i podučiti Vas kako ćete pospješiti svoje dentalno zdravlje...

Saznaj više

Informacije

Kratke informacije o radnom vremenu, tretmanima, načinu plaćanja, download brošure itd...

Saznaj više