Ordinacija Thaler – Ordinacija dentalne medicine dr. Anita Thaler  Stomatološka ordinacija Zagreb

Usluge

Kirurgija i implantologija

Kirurgija i implantologija

Kako izbjeći nepotrebno brušenje zuba?

Gubitak zuba može se nadoknaditi implantatom, odnosno implantatima, ovisno o broju izgubljenih zubi. Implantat se sastoji od vijka koji se ugrađuje u kost i ima funkciju korijena zuba te od nadogradnje koja se uvrće u vijak i zajedno s krunicom ima funkciju krune prirodnog zuba.

Implantati su vrlo kvalitetna i dugotrajna rješenja kod gubitka zuba. Ugradnjom implantata izbjegava se izrada mosta, a time i brušenje minimalno dva prirodna zuba. Kost oko implantata se ponaša vrlo slično kao kod prirodnog zuba pa se zbog toga kaže da implantati čuvaju kost što nije slučaj kod izrade mostova.Tamo gdje nema korijena zuba, kost se povlači, nestaje, što je slučaj kod sanacije nedostatka zubi mostovima.

Implantati koji se koriste u široj primjeni izrađuju se od titanija koji je biokompatibilan sa ljudskim organizmom pa su alergijske reakcije ili odbacivanja implantata nakon ugradnje vrlo rijetke ili gotovo nemoguće.

MISimplantatiImplantati mogu biti korišteni kao sidrišta zubnih proteza čime se postiže izvanredna stabilnost proteze, komfornost nošenja i prirodnost izgleda zubi.

U slučajevima gdje nedostaje kost u čeljusti, zbog dugogodišnje nesaniranosti gubitka zuba, kost se nadoknađuje umjetnom kosti ili autolognom kosti ovisno o količini kosti koju treba nadoknaditi. Isto tako se ovisno o opsežnosti zahvata, ugradnja implantata obavlja u dvije faze tako da se prvo sanira gubitak kosti, a nakon nekoliko mjeseci ugrađuje se implantat.

Prije svakog operativnog zahvata obavezna je detaljna analiza slučaja. Potreban je klinički pregled, analize rtg snimke i ct-a te planiranje najboljeg rješanja za konkretni slučaj.

Implantati imaju široku indikaciju i primjenjivi su kod većine odraslih zdravih osoba.

 

MIScertifikat

Cjenik

Cijene su informativnog karaktera i podložne su izmjenama. U mogućnosti smo vam ponuditi pored gotovinskog plaćanja...

Saznaj više

Česta pitanja

Pomoći ćemo Vam da ostvarite osmijeh kakav ste oduvjek željeli i podučiti Vas kako ćete pospješiti svoje dentalno zdravlje...

Saznaj više

Informacije

Kratke informacije o radnom vremenu, tretmanima, načinu plaćanja, download brošure itd...

Saznaj više